Profiteer van de overwaarde op uw woning

Door de stijgende prijzen op de huizenmarkt hebben veel Nederlanders overwaarde op hun koopwoning. Denkt u dat u een overwaarde heeft? In dit artikel legt Wendy uit hoe u deze het beste kunt gebruiken.

Wendy de Haas
Nieuws
Datum: 13-01-2022

U woont al jaren met plezier in uw koophuis en wilt daar niet weg. Toch kan het handig zijn om nog eens goed naar uw hypotheek te kijken. Want net als uw huis, heeft ook uw hypotheek onderhoud nodig om passend te blijven. U heeft overwaarde als de verkoopwaarde van uw huis hoger is dan de resterende hypotheekschuld.  

Er zijn verschillende mogelijkheden om van uw overwaarde te profiteren. U kunt uw overwaarde gebruiken voor de verbouwing of verduurzaming van uw woning of u kunt de overwaarde gebruiken voor een besparing op uw maandlasten. En wist u dat er mogelijkheden zijn om overwaarde te gebruiken voor aanvulling op uw pensioen?

Nu oversluiten of niet?

Betaalt u een hypotheekrente van 3% of meer, of loopt uw rentevast periode binnen 5 jaar af? Dan kan dit een goed moment zijn om uw hypotheek over te sluiten. 

Meer informatie

Bent u benieuwd hoe u het beste kunt profiteren van uw overwaarde? Maak dan een afspraak met mij of 1 van onze hypotheekadviseurs. Wij kijken  naar uw persoonlijke situatie en nemen de verschillende mogelijkheden met u door. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.